Back to top
Τα φρέσκα φρούτα του Νοεμβρίου !
Τα φρέσκα φρούτα του Νοεμβρίου !

Τα φρέσκα του Νοέμβριου

Ο Νοέμβρης έφτασε και μας φέρνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να εμπλουτίσουμε την καθημερινή μας διατροφή!

Στην λίστα με ψώνια σου μην ξεχάσεις να βάλεις :

Πορτοκάλια , κλημεντίνες και λωτούςπου είναι πλούσια σε βιταμίνη Α , βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες! Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν θα σε βοηθήσουν να θωρακίσεις τον οργανισμό σου από τις ιώσεις του φθινοπώρου.

Ακτινίδια και μήλαπεριέχουν βιταμίνες Α,CEK, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Οι φυτικές τους ίνες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Ρόδιαείναι πηγή βιταμινών C, K και Β ενώ περιέχει φυτικές ίνες, ασβέστιο, χαλκό, μαγγάνιο.Θεωρείται το φρούτο με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλουν στην καταστροφή των ελευθέρων ριζών.Η πικρή - στυφή του γεύση οφείλεται στις τανίνες που περιέχει.

Μαρούλι , ρόκα , σπανάκι , πράσο και λαχανάκια Βρυξελλών. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολικο οξυ  ,μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και ασβέστιο. Συμβάλουν στην πρόληψη διαφόρων μορφών του καρκίνου, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην υγεία των οστών 

Κουνουπίδι και μπρόκολο είναι πλούσια σε β-καροτένιο και βιταμίνη C.Είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος B, και ιδιαίτερα σε B2, B3 και B6, ενώ εμπεριέχεται σε αυτά και βιταμίνη Κ.Επίσης περιέχουν σίδηρο, φολικό οξύ, ασβέστιο, σελήνιο, κάλιο και μαγνήσιο. Συμβάλουν στην εγκεφαλική λειτουργία και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Κολοκύθαείναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, απαραιτήτων λιπαρών οξέων, βιταμίνης Α και C, καλίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών.Το πορτοκαλί της χρώμα προδίδει την υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

 

Μην ξεχνάς να καταναλώνεις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ήμερα!

 

Καλό μήνα! 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ

Full Name